۱۳۹۲ دی ۶, جمعه

هیئت چهار نفره انگلیسی با چمدانی پر از دستمالهای ابریشمی عازم دربار سید علی هستند.


جک استرا و هیات پارلمانی بریتانیا نیمه دوم دی به ایران می‌روند 

محمدحسن حبیب‌الله زاده، کاردار غیرمقیم ایران در بریتانیا می‌گوید چهار نماینده عضو گروه روابط با ایران در پارلمان بریتانیا نیمه دوم دی ماه به مدت سه روز به ایران سفر می‌کنند.
آقای حبیب‌‌الله زاده که بتازگی به لندن سفر کرده در گفتگو با خبرگزاری مجلس ایران (خانه ملت) گفت در این سفر با مقامات وزارت خارجه بریتانیا و تعدادی از نمایندگان گروه پارلمانی روابط با ایران در مجلس بریتانیا دیدار کرده است.
کاردار غیر مقیم ایران در بریتانیا درباره سفر هیات پارلمانی این کشور به ایران گفت این سفر در "نیمه دوم دی ماه" صورت می‌گیرد و "چهار نماینده عضو گروه روابط با ایران" به مدت سه روز به ایران سفر می‌کنند.
به گزارش ایرنا جک استرا "ریاست" این گروه پارلمانی را به عهده خواهد داشت.
حدود سه هفته پیش عباسعلی منصوری آرانی، رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و بریتانیا اعلام کرده بود مجلس ایران از جک استرا وزیر امور خارجه پیشین بریتانیا و نماینده فعلی این کشور در مجلس عوام برای سفر به ایران دعوت کرده است.
آقای منصوری آرانی گفته بود هیات پارلمانی بریتانیا به سرپرستی جک استرا با علی لاریجانی رییس مجلس، علاء‌الدین بروجردی رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و برخی مقامات دیگر دیدار خواهد کرد.
آقای استرا پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری، در گفت‌و‌گو با بی‌بی‌سی فارسی گفته بود علاقمند سفر به ایران و دیدار با آقای روحانی است.
روابط ایران و بریتانیا از دو سال پیش تیره شد و به پایین‌ترین‌ سطح در سال‌های اخیر رسید.
مجلس ایران در آن زمان کاهش روابط ایران و بریتانیا را تصویب کرد.
محمد حسن حبیب‌الله زاده

بازگشایی سفارتخانه‌های دو کشور یک از قدمهایی است که باید برای "احیای گام به گام روابط دوجانبه" برداشته شود اما این کار به برخی توافقات لازم و تعمیرات و بازسازی اماکن دیپلماتیک نیاز دارد.
پس از حل و فصل مسائل ممکن است وضعیت از غیرمقیم به مقیم تغییر پیدا کند.
ارائه کامل خدمات دیپلماتیک به ایرانیان مقیم بریتانیا در دست بررسی است.
به دنبال تصویب این طرح و تحریم بانک مرکزی ایران از سوی بریتانیا، شماری از دانشجویان بسیجی به اماکن دیپلماتیک بریتانیا در تهران حمله کردند.
در این حمله خسارت‌های گسترده‌ای به اماکن دیپلماتیک بریتانیا در تهران وارد شد و شورای امنیت سازمان ملل با صدور بیانیه‌ای این اقدام را محکوم کرد.
دولت بریتانیا ساعاتی پس از حمله، با فراخوانی کلیه کارکنان خود از ایران، دیپلمات‌های ایرانی را از بریتانیا اخراج کرد؛ سفارتخانه‌های دو کشور تعطیل و روابط دو کشور تقریبا قطع شد.
پس از انتخابات اخیر ایران، وزرای خارجه دو کشور در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل با هم دیدار و برای تبادل کاردار غیرمقیم توافق کردند.
بیستم آبان امسال مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد که محمدحسن حبیب‌الله زاده به عنوان کاردار غیرمقیم ایران در بریتانیا تعیین شده است. آقای حبیب‌الله زاده پیشتر معاون سفیر ایران در وین، پایتخت اتریش بود.
همزمان وزارت خارجه بریتانیا آجی شارما را به عنوان کاردار غیرمقیم بریتانیا در ایران معرفی کرد. آجی شارما در سال‌های ۲۰۰۸-۲۰۰۷ معاون سفیر بریتانیا در تهران بود. او از سال گذشته رئیس بخش ایران در وزارت خارجه بریتانیا بوده است.
آقای شارما ۱۲ آذر برای اولین بار به ایران سفر کرد. این نخستین سفر یک مقام دیپلماتیک بریتانیایی به ایران در دو سال گذشته بود.
چند روز بعد از آن آقای حبیب‌‌الله زاده نیز عازم لندن شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر