خانم مریم نقاش زرگران ، معروف به نسیم، با رای دادگاه انقلاب اسلامی به جمع زندانیان مسیحی در زندان اوین پیوست. این نوکیش مسیحی به جرم «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی و اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» از طریق «گسترش کلیساهای خانگی در داخل کشور» به ۴ سال زندان محکوم شد.
بازداشت و بازپرسی
خانم نقاش زرگران از دو سال پیش تحت بازجوییهای مکرر ماموران امنیتی جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت. وی در ۱۷ دیماه ۱۳۹۱ به پلیس امنیت احضار شد و پس از مراجعه به مدت سه روز در ساختمان وزرا تحت بازداشت موقت قرار گرفت.
همزمان با بازداشت موقت این نوکیش مسیحی، ماموران امنیتی به منزل او مراجعه کرده و به بازرسی محل و وسایل شخصی او پرداختند. مآموران تمام کتاب ها و جزوات مربوط به مسیحیت را ضبط و به همراه خود بردند.
این شهروند مسیحی پس از بازجوییهای مقدماتی از ساختمان وزرا به زندان اوین منتقل شد و پس از طی مراحل بازپرسی، پرونده وی برای رسیدگی به دادگاه انقلاب اسلامی فرستاده شد.
خانم نقاش زرگران بعد از ۱۹ روز با تودیع وثیقه ملکی، تا تشکیل دادگاه به صورت موقت آزاد شد.
حکم چهار سال زندان
علیرغم امیدواری بسیار به تبرئه شدن از اتهامات وارده، حکم ۴ سال زندان خانم نقاش زرگران در اواسط تیر ماه گذشته به وی ابلاغ شد. این حکم در دادگاه تجدید نظر نیز تغییری نکرد و در تاریخ ۲۴ تیر ماه ۱۳۹۲ برای اجرای حکم به دادسرای شهید مقدس زندان اوین فراخوانده شد.
قاضی مقیسه و حکم صادره
قاضی پرونده این نوکیش مسیحی، محمد مقیسه رئیس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی است که فعالان حقوق بشر از وی در کنار قاضی پیرعباسی و قاضی صلواتی به عنوان سه قاضی ناقض حقوق بشر یاد میکنند. قاضی مقیسه به صدور احکام سنگین برای فعالان اجتماعی بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ شهرت دارد،
مواردی چند که در محتویات پرونده این شهروند مسیحی مورد اشاره قاضی صادر کننده رای قرار گرفته به قرار زیرند:
* تغییر دین از اسلام به مسیحیت شاخه پروتستان
* عضویت فعال در کلیسای جماعت ربانی
* تشکیل و راه اندازی کلیساهای خانگی جهت جذب جوانان به مسیحیت
* ارتباط با سازمانهای مسیحی خارج از کشور به منظور تبلیغ آئین مسیحیت
* مسافرت به کشور ترکیه برای شرکت در گردهماییهای مسیحیان
در بخشی از حکم صادره برای خانم مریم نقاش زرگران چنین آمده است:
” دادگاه فعالیتهای انجام شده را در راستای اهداف ضد امنیتی کشور انگلستان و رژیم اشغالگر قدس در جهت گسترش کلیساهای خانگی در داخل کشور و ایجاد انحراف در جامعه اسلامی دانسته و منطبق با ماده ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی و با رعایت ماده ۴۶ قانون مجازات اسلامی، نامبرده را به تحمل ۴ سال حبس با احتساب ایام بازداشت محکوم مینماید.“
تداوم فشارها بر مسیحیان فارسی زبان
آقای احمدشهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد، سال گذشته در سومین گزارش خود به بازداشت خودسرانه بیش از ۳۰۰ مسیحی ایرانی اشاره کرده بود. در گزارش آقای احمد شهید آمده است: «نوکیشان مسیحی بازداشت شده و با تهدید و اتهام ارتداد برای ترک مسیحیت زیر فشار قرار گرفتهاند.»
در حال حاضر، بر اساس موارد گزارش شده، ۴۳ شهروند مسیحی به دلایل عقیدتی و فعالیتهای مسیحی خود همچنان در زندانهای جمهوری اسلامی به سر میبرند که از این تعداد ۱۱ تن زن هستند.
فرشید فتحی، سعید عابدینی و مصطفی بردبار از دیگر زندانیان مسیحی در زندان اوین هستند که با احکام سنگین ۶ ، ۸ و ۱۰ سال زندان از سوی قاضی صلواتی و قاضی پیرعباسی روبرو شدهاند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر