۱۳۹۱ اسفند ۲۶, شنبه

سایت‌های همسریابی (جاکشی )قانونی شدند

یک مقام مسئول در دولت دهم با اعلام قانونی شدن سایت‌های همسریابی گفت اشخاص حقیقی هم می‌توانند برای تأسیس سایت‌های همسریابی درخواست مجوز بدهند.

خبرگزاری مهر به نقل از محمدباقر پیش‌نمازی، معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان اعلام کرد که آئین‌نامه مشاوره ازدواج پس از تهیه در وزارت ورزش و جوانان در دولت به تصویب رسیده است.

پیش‌نمازی گفت: "با رونمایی از سایت ساماندهی مراکز مشاوره ازدواج، سایت‌های همسریابی فقط شش ماه فرصت دارند تا خود را با قانون جدید تطبیق دهند و مجوز بگیرند."

وی افزود: "افراد حقیقی می‌توانند درخواست خود را در سایت ثبت کنند اما تا چند روز آینده اشخاص حقوقی می‌توانند درخواست خود را ثبت کنند. نرخ تعرفه‌ها هم به‌زودی اعلام خواهد شد."

پیش‌نمازی "ارائه خدمات آموزش و مشاوره حقوقی و تکالیف خانواده، آموزش و مشاوره ازدواج، آموزش و مشاوره ارتقای توانمندی جوانان، آموزش و مشاوره امور اعتقادی و مذهبی و تسهیل ازدواج" را از وظایف مراکز مشاوره دانست.
مسعود امینی، مدیرکل دفتر ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان شهریورماه جاری در گفت‌وگو با تارنمای فردا از فعالیت ۸۰ سایت همسریابی خبر داده و گفته بود: "بعضی از پایگاه‌های اینترنتی ازدواج و همسریابی ادعا می‌کنند که مجوز فعالیت خود را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرده‌اند که ما درباره صحت و سقم آن بی‌اطلاع هستیم."

وی آبان‌ماه سال جاری از شناسایی ۸۶ سایت همسریابی خبر داده و گفته بود: "پیدایش قارچی این سایت‌ها و دسترسی به اطلاعات افراد نیز یک جرم است."

محمد عباسی، وزیر ورزش و جوانان ایران شهریورماه امسال در سخنانی گفته بود: " وزارت ارشاد به سایت‌های مختلف مجوز می‌دهد، اما پس از تصویب نهایی آئین‌نامه ازدواج، قرار است وزارت ورزش و جوانان با وزارت ارشاد در زمینه شرایط لازم برای صدور مجوز برای سایت‌های همسریابی مذاکره کند."

خردادماه سال جاری پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات نیروی انتظامی ایران (فتا) با هشدار به کاربران اینترنت در مورد عضویت و اعتماد به سایت‌های همسریابی، توصیه کرده بود تا زمانی که این سایت‌ها از سوی دو وزارتخانه ارشاد یا ورزش و جوانان ساماندهی، ثبت و دارای مجوز لازم نشده‌اند، از مراجعه به این‌گونه سایت‌ها بپرهیزند.

در ماه‌های نخست سال جاری فعال شدن یک سایت اینترنتی با نام "مرکز رسمی ازدواج موقت صیغه همسریابی تهران" واکنش مقام‌های دولتی ایران را در پی داشت زیرا گردانندگان این مرکز اعلام کرده بودند دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند.

برخی از کار‌شناسان و مشاوران خانواده فعالیت سایت‌های همسریابی را منجر به اغفال زنان و دختران، شیوع و ترویج ازدواج مجدد و موقت، سوء‌استفاده‌ها و کلاهبرداری‌های اینترنتی دانسته‌اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر