۱۳۹۲ اردیبهشت ۱۶, دوشنبه

ارتباط اینترنت ایران با اینترنت جهانی مسدود خواهد شد

سخنگوی انجمن نظام صنفی رایانه‌ای از افتتاح اینترنت ملی خبر داده و گفته است به زودی ارتباط ایران با اینترنت جهانی مسدود خواهد شد.

پیام کرباسی، سخنگوی انجمن نظام صنفی رایانه‌ای در گفت‌وگو...یی با روزنامه «روزگار» گفته است که به‌زودی شبکه‌ی اینترنت ملی (اینترانت) در ایران راه‌اندازی می‌شود و با افتتاح اینترنت ملی، ارتباطات اینترنتی ایران با اینترنت جهانی قطع خواهد شد.

کرباسی گفته است که با راه‌اندازی اینترنت ملی، سرعت اینترنت کاربران تا دو مگابایت بر ثانیه افزایش خواهد یافت و تایید کرده است که دسترسی به برخی از وب‌سایت‌های جهانی مسدود خواهد شد.

یک عضو دیگر انجمن نظام صنفی رایانه‌ای که نامش فاش نشده است، در گفت‌وگو با همین روزنامه اعلام کرده که دلیل کندی و اخلال شبکه‌ی اینترنت در روزهای اخیر نیز تلاش‌ها و آزمایش‌ها برای راه‌اندازی اینترنت ملی است. این مقام مدعی شده است که اینترنت ملی تا دوهفته‌ی دیگر در کشور به‌راه خواهد افتد.

پیش از این رضا تقی‌پور، وزیر ارتباطات و فن‌آوری نیز از راه‌اندازی اینترنت ملی خبر داده بود و گفته بود که در چنین طرحی، تمام سایت‌های غیراخلاقی و ضداسلام مسدود خواهند شد.

عضو شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای ایران بر «کمبود پهنای باند» به عنوان یکی از «معضلات اینترنت» ایران تاکید کرد. این در حالی‌ست که دولت ایران از روش‌هایی نظیر کاهش پهنای باند برای کنترل دسترسی کاربران به اینترنت استفاده می‌کند.

حسن هاشمی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: «متاسفانه به دلیل کمبود پهنای باند در بحث توسعه تلویزیون اینترنتی در کشور با مشکل روبه‌رو شده‌ایم.»

با وجود این آن‌چه در هفته‌های گذشته بیش از همه در راس اخبار مرتبط به مسئله اینترنت در ایران بوده، نه موضوع «تلویزیون اینترنتی» که امکان ابتدایی اتصال به اینترنت بوده است. از یک سو کاربران ایرانی با افت شدید سرعت اینترنت مواجه‌اند و از سوی دیگر زمزمه‌های اجرایی‌شدن طرح موسوم به “اینترنت ملی” شنیده می‌شود. این دو در کنار یکدیگر ترکیب دلهره‌آوری را برای کاربران اینترنت در ایران و فعالان آزادی بیان در سراسر جهان فراهم آورده است.

جیلیان یورک، یکی از مدافعان آزادی بیان از بنیاد الکترونیک فرانتیر، در رابطه با تلاش‌های دولتی ایران در راستای “ملی کردن” اینترنت یا حداقل کنترل شدید آن، کوبا را الگوی ایران دانست؛ کشوری که ارتباط مردم خود را به طور کامل با شبکه جهانی وب (WWW) قطع کرده است.

موضع‌گیری وزیر ارتباطات

بحث‌های رسانه‌ای در مورد “اینترنت ملی” تا جایی ادامه یافت که مسئولان مربوط در ایران وادار به موضع‌گیری‌های مشخص درباره این امر شدند. یکی از آخرین موضع‌گیری‌ها مربوط است به سه روز پیش و آن‌چه وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات اعلام کرد.

رضا تقی‌پور با اعلام این‌که «پس از راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات هر کس که نیاز داشت می‌تواند از اینترنت نیز استفاده کند» ظاهراَ نقطه پایانی گذاشت بر زمزمه‌ی مسدود شدن ارتباط جهانی کاربران ایرانی، پس از اجرای طرح موسوم به اینترنت ملی.

اما این تمام ماجرا نبود. تقی‌پور بر این ادعا نیز تاکید کرد که موتورهای جستجوی خارجی «ابزار جاسوسی بیگانگان» هستند: «این را می‌توان به راحتی از آمارهایی که منتشر می‌کنند، متوجه شد.»

این اظهارات در کنار تاکید مقامات ایرانی بر اجرای طرح «فیلترینگ یک‌پارچه» و «جدی‌تر شدن ساماندهی پایگاه‌های اینترنتی» به ادامه نگرانی‌ها درباره آینده اینترنت در ایران دامن زده است.

شبکه‌ای که «چاره‌ی» کار است

محمود خسروی، مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت، در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اعلام کرد که « براساس ماده ۲۱ قانون جرایم رایانه‌ای، فیلترینگ یکپارچه برای تمامی شرکت‌های اینترنتی تعریف شده و شرکت‌های اینترنتی این اجازه را ندارند که به دلخواه برای سایتی محدودیت و یا عدم محدودیت اعمال کنند.»

پیش از این نیز قائم مقام وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات تاکید کرده بود که بحث فیلترینگ یکی از موضوعاتی است که باید در “شبکه ملی اینترنت” دیده شود و «باید از نظر فنی درباره این موضوع اشراف داشته باشیم». مهدی اخوان در گفت‌و‌گو با ایسنا گفته بود: «فکر می‌‌کنیم با اجرای پروژه شبکه ملی اینترنت دغدغه‌هایمان در حوزه فیلترینگ کاهش می‌‌یابد زیرا معتقدیم با اجرایی شدن این پروژه ترافیک بین‌المللی‌‌مان کاهش می‌‌یابد.»

“شبکه ملی اینترنت” از دید رئیس کمیته مخابرات مجلس شورای اسلامی ایران نیز می‌تواند جانشینی برای اعمال فیلترینگ گسترده در کشور باشد. علی مطهری در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس گفت: «بر اساس قوانین کشور محتوای فضای مجازی باید مدیریت شود که “فیلترینگ” و “محدود کردن سرعت” بخشی از این ابزارها است.»

به گفته‌ی مطهری، «سیاست کشور گسترش اینترنت بی‌حساب و کتاب نیست». وی “شبکه ملی اطلاعات” را «چاره‌ای» دانسته که برای این مسائل اندیشده شده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر